4. Geleneksel Pikniğimiz

Anadolu Tüm Engelliler Kültür ve Dayanışma Derneği (ATEK-DER) tarafından geleneksel olarak düzenlenen ve bu yıl 4.’sü yapılan “Sosyal paylaşım ve kaynaşma şenliği” Tekrardan Çubuk 2 piknik alanında düzenlendi.

Çubuk 2 barajında yapılan pikniğe ATEK-DER Yönetim Kurulu öncülüğünde, Dernek üyeleri, bir çok dernek temsilcisi, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, çok sayıda engelli ve yakınları katıldı.

Engelli vatandaşların doyasıya eğlendiği piknik şöleninde, canlı müzik eşliğinde, türküler söylendi, oyun havası çalındı ve halay çekildi. Hayatta karşılaştıkları olumsuzlukları bir günlüğüne de olsa unutan engelli vatandaşlar, stres atarak gün boyunca enerji depoladı. ATEK-DER Genel Başkanı Ali Özkılıç ve protokol, piknik alanında engellileri tek tek ziyaret ederek istek ve taleplerini dinledi.

ATEK-DER Genel Koordinatörü Necmettin Yılmaz yaptığı konuşmada engellilerin kent yaşamında daha aktif olabilmeleri için her türlü desteği vereceklerini söyledi. Engelli kardeşlerimizin mutluluğu bizim mutluluğumuzdur. Bu anlamlı programın düzenlenmesine katkı sağlayan Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne ve sponsorlarımız olan; Beypiliç öncülüğünde Çiğdem Hanıma, Yörsan öncülüğünde Sonnur Hanıma, Atatürk Orman Çiftliği öncülüğünde Meltem Hanıma, Cocacola öncülüğünde Ozan Bey’e ve Çubuk piknik alanı yönetimi aski sorumlusu Bayram Bey’e teşekkür ediyorum” dedi.

ATEK-DER Genel Sekreteri Mehmet Alkaya bu önemli sosyal sorumluluk çalışmaları arasında yer alan piknik şenliğine, her yıl olduğu gibi bu sene de ilginin çok olduğunu ve bu tür etkinliklerin daha sık tekrarlanacağı müjdesini verdi.