81 ilden gelen engelliler Erbaa ve Niksar’da eğlendiler

ATEK-DER’in eğlence etkinliği 81 ilden gelen engelli vatandaşlarımızı Erbaa ve Niksar’da buluşturdu
Erbaa ve Niksar’da eğlendiler
Anadolu Tüm Engelliler Kültür ve Dayanışma Derneği (ATEK-DER) öncülüğünde geride bırakılan sonu yapılan organizasyonla Türkiye’nin 81 ilinden gelen engelliler ve yakınları 3 gün boyunca Erbaa’da misafir edildi.
Erbaa ATEK-DER Başkanı Hasan Yıldız, dernek üyelerinin özverili çalışmaları ve Niksar Belediyesi ile NİKBED’in katkılarıyla düzenlenen sosyal etkinliğe yoğun katılım olurken Türkiye genelinden gelen engelliler ve aileleri dolu dolu 3 gün geçirerek Erbaa ve Niksar’ı tanıdılar.
Gündüz geziler yapıldıktan sonra akşam Park Vadi’de ve Erbaa meydanında Türk halk müziği sanatçısı İsmail Ural’ın katılımıyla yapılan müzik eğlence programında engelliler doyasıya eğlenirken tekerlekli sandalye ile yapılan dans show büyük ilgi ve beğeni kazandı. Müzik eğlence programının akabinde Aydın, Ödemiş, Artvin, Kırşehir, Kocaeli ve diğer il dernek başkanları ATEKDER başkanı Hasan Yıldız’a illerini temsil eden hediyelerini sunarken Başkan Yıldız “böyle bir programı ilk defa yapıyoruz. Eksiklerimiz olacak tabi ki, Erbaa halkımızın, işadamlarımızın, esnaflarımızın, sayın kamu kurumlarının, kaymakamlığımızın, Belediye Başkanlığımızın, STK’ların bize vermiş olduğu destekten dolayı derneğimiz adına sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. İleride daha güzel buluşmalar, etkinlikler sunacağız inşallah” şeklinde konuştu.
Tamamen ücretsiz olarak gerçekleştirilen ve yaklaşık 300 kişinin katıldığı etkinlikten tüm misafirler memnun ve Tokat’a hayran ayrılırken, Erbaa ve Tokat tanıtımına büyük katkı sağlandı.
ATEK-DER HAKKINDA…
Anadolu Tüm Engelliler Kültür ve Dayanışma Derneği (ATEK-DER) hakkında kurumun resmi sitesinde yer verilen bilgiler şöyle:
“Derneğimiz 2007 yılında Ankara’da kurularak faaliyete geçmiştir. Elindeki kıt olanaklara rağmen tüm engellilere hizmet sunmaya, tüm engellilerin sorunları için çaba göstermeye çalışmış ve kuruluşundan bu yana kısa bir süre geçmesine rağmen engelliler adına bir çok çalışmaya imza atmıştır. Derneğin ana amacı; tüm engellilerin toplum yaşamına özgür, üretken bireyler olarak katılıp katkıda bulunmalarını sağlamaktır. Bu amaca erişmek için; 1- Engellilerin hak ve özgürlüklerinin genişletilmesi, bu hakların kullanılabilir hale getirilmesi, 2- Engellilerin günlük yaşama ve çalışma koşullarına uyumunun sağlanması için gerekli rehabilitasyon ve rehberlik çalışmalarının sağlanması, 3- İstihdam, eğitim, sağlık hizmetlerinden eşit ve tam olarak yararlanabilmeleri için engellere yardımcı olunması, gerekli hallerde diğer meslek birlikleriyle işbirliğine gidilerek destek verilmesi 4- Çeşitli kurs ve seminerlerle engellilerin mesleki ve kişisel gelişimlerine katkı sunulması 5- İhtiyaç sahibi engellilere maddi ve manevi anlamda her türlü desteği sağlayabilmek adına tüm kuruluşlarla irtibata geçilerek bu engellilerin sorunlarına katkıda bulunmak gibi çok çeşitli çalışmalar yürütülmektedir. ATEK-DER üyeleri ağırlıkla yoksul ve eğitimsiz ailelerden oluşmaktadır. Bu nedenle, birçok alandaki hizmetler gönüllü kurum ve kuruluşlarla yapılan ortak çalışmalar ve bunların katkılarıyla yaşama geçirmektedir.Öncelikli hedefimiz, engellileri toplumun ayrımcılığa uğrayan, dışlanmış bir kesimi olmaktan, özel olarak da birilerinin yardımına muhtaç olmaktan çıkarılmasıdır. ATEK-DER, bu doğrultuda hemen her alanda, çeşitli kurum ve kuruluşlarla iş ve güç birliği yaparak ülkemizde yaşayan herkesin haklarından eşit koşullarda yararlanması için gayretlerini artırarak sürdürecektir.”