Çalışan Engellilerin Sorunları Sempozyumu

resim1368239801

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, “Engellilerin yönetici olmasının önü açılmalı, yöneticilikte onun birikimiyle ilgili liyakat aranmalı. Burada engellilerin idareciliğine bakışta bir engel var. Bu engelin, siyasetçiler ve bürokratlardan kalkması gerekiyor” dedi.

Gündoğdu, Memur-Sen Engelliler Komisyonunca Ankara Büyükşehir Belediyesi Konferans Salonu’nda düzenlenen Çalışan Engellilerin Sorunları Sempozyumu’na katıldı. Engelliğe, doğum öncesi kalıtımsal sorunların, akraba evliliklerinin, kan uyuşmazlığının, hamilelikte yanlış ilaç kullanımının, doğum sırasındaki sıkıntıların, ateşli hastalıkların, ev, iş ve trafik kazalarının neden olabildiğini belirten Gündoğdu, “Bunların dışında ama bunlardan daha çok sıkıntı veren bir terör belası var. Terör, mal, can, akıl, nesil emniyetini tehdit ediyor. Suçlu suçsuz, sivil asker, çocuk yaşlı, hiçbir ayrım gözetmiyor. Bütün bunlar da engelliğin çoğalmasına yol açan faktörler” diye konuştu.Terörle mücadelenin devletin, güvenlik kuvvetlerinin işi olduğunu belirten Gündoğdu, şöyle devam etti:”Ancak terör eğilimi engelleme, bataklığı kurutmada her birimizin yapması gerekenler mutlaka var. Bunun için bütün vatandaşlarına eşit yaklaşan, hukuka, eğitimde, kalkınmada ‘öteki’ oluşturmadan adaleti eşit dağıtan bir hukuk devletine her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var. Bu ülkede yaşayan her kesim bunu istemeli. İnsanlar, seçmediği ırkından dolayı birbirinden üstün olamaz.”

Atek-Der Genel Koordinatörü Necmettin Yılmaz ise 26 yaşında görme yeteneğini kaybettiğini ve bugüne kadar yaşadığı bazı olaylardan örnekler sundu. Engelli olmanın hayata küsmek anlamı taşımadığının altını çizen Yılmaz, engellilere hayata sımsıkı sarılmaları önerisinde bulundu.

Konuşmaların ardından günün anısına konuşmacılara plaket takdim edildi.